شما نیز قصد ایجاد تغییر و جواسازی صورت خود هستید اما نمیدانید کدام روش برای شما مناسبتر است؟ نمیدانید بوتاکس تزریق کنید یا فیلر؟ به صورت دقیق از 4 تفاوت بین بوتاکس و فیلر خبر ندارید؟ پس پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
اگرچه ممکن است بوتاکس و فیلر در نگاه اول مشابه هم به نظر برسند اما کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. بوتاکس برای پزشکی و هم امور زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد اما فیلر تنها برای امور زیبایی مورد استفاده است. اما مهم ترین تفاوت بین بوتاکس و فیلر در این است که بوتاکس با فلج کردن عضلات باعث کاهش چین و چروکهای سطحی میشود و فیلر که به ژل نیز معروف است چین و چروکهای عمقی صورت را پر میکند و از این طریق باعث جوان شدن پوست میشود.
در این مقاله به صورت جامع تفاوتهای بین تزریق بوتاکس و فیلر مورد بررسی قرار میگیرد تا تصمیم گیری برای شما آسان تر شود. اما در ابتدا لازم است که اطلاعاتی درباره این دو روش تزریقی بدست آوریم.
منظور از بوتاکس چیست؟
بوتاکس که از سم بوتولونیوم ساخته شده است، نخستین بار برای امور پزشکی مورد استفاده قرار گرفت و بعدها برای امور زیبایی نیز مورد استفاده قرار گرفت. تزریق بوتاکس در هنگامی که در امور زیبایی استفاده میشود با فلج کردن ماهیچهها به طور موقت چروکهای سطحی پوست را از بین میبرد. تزریق بوتاکس که با یک سوزن کوچک انجام میشود با ریلکس کردن ماهیچههای صورت و کاهش انقباض عضلات آن باعث جوانتر دیده شدن فرد میشود.
منظور از فیلر (ژل) چیست؟
فیلر یا ژل حجم دهنده ماده است که معمولا از اسید هیالورونیک تولید شده و با اتصال به آب باعث حجم دهی در محل تزریق میگردد. از فیلر برای پرکردن چین و چروک صورت، تغییر شکل لبها، افزایش حجم گونهها و غیره به روشی طبیعی استفاده میشود. به طور کلی بدن ما اسید هیالورونیک تولید میکند، اما این روند به تدریج کاهش مییابد، به همین دلیل پوست شل میشود و چین و چروکهایی در صورت ایجاد خواهد شد. با تزریق فیلر چین و چروکهای عمقی صورت که به مرور زمان ایجاد شده اند از بین میروند و صورت ظاهری جوانتر به خود خواهد گرفت.
مقایسه کاربرد بوتاکس و فیلر
بوتاکس کاربردهای متفاوتی چه در صنعت زیبایی و چه در صنعت پزشکی دارد. در صنعت زیبایی معمولا بوتاکس در نواحی خاص صورت از جمله پیشانی، خطوط اخم بین ابروها و خطوط پنجه کلاغی و غیره تزریق میشود و موجب کاهش چین و چروک صورت میشود.
فیلرها نیز برای جوانسازی پوست استفاده میشوند و به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم مورد استفاده قرار میگیرند. در رویکرد مستقیم تزریق فیلر باعث میشود که افراد نتایج را فورا مشاهده کنند. مانند تزریق فیلر به لب و یا گونهها که درست پس از تزریق نتایج مشخص است. در رویکرد غیرمستقیم تزریق فیلر با حفظ کردن شکل بافتهای صورت باعث ایجاد تغییراتی در ساختار صورت میشود.
مقایسه عوارض تزریق بوتاکس و فیلر
یکی دیگر از 4 تفاوت بین بوتاکس و فیلر عوارض آن است ، تزریق بوتاکس و فیلر جزو امور زیبایی کم تهاجم محسوب میشود اما هر کدام از این روشها عوارضی دارد. البته این عوارض در کتر از 1% افراد مشاهده میشود اما نیاز است هر فردی که قصد تزریق فیلر و یا بوتاکس را دارد نسبت به عوارض آن آگاهی داشته باشد. در ادامه به صورت مجزا عوارض تزریق بوتاکس و فیلر مورد بررسی قرار میگیرد.
عوارض تزریق بوتاکس
اکثر عوارض جانبی بوتاکس جزئی و موقتی بوده و فقط یک یا دو روز طول میکشند تا بهبود یابند. این عوارض عبارتند از :
- احساس درد، التهاب، قرمزی و یا کبودی در محل تزریق
- علائم مشابه ابتلا به آنفولانزا
- فلج موقت در عضلات مجاور محل تزریق
- سردرد و یا گردن درد
- سوء هاضمه
در موارد نادر ممکن است عوارض زیر نیز در فردی که بوتاکس تزریق کرده است مشاهده شود:
- سم بوتولونیوم (بوتاکس) تزریق شده در اطراف محل تزریق انتشار یابد و منجر به عفونت باکتریایی کشنده بوتولیسم شود.
- عوارض قلبی عروقی مانند آریتمی (ضربان قلب نامنظم) و یا حمله قلبی.
البته توجه داشته باشید که میتوان عوارض تزریق بوتاکس را با رعایت نکاتی به حداقل کاهش داد. برای اطلاع بیشتر درباره کاهش عوارض بوتاکس پیشنهاد میکنیم مقاله مراقبتهای قبل و بعد از تزریق بوتاکس را مطالعه کنید.
عوارض تزریق فیلر
همانند بوتاکس تزریق فیلر نیز معمولا عوارض زیادی در پی ندارد و اکثریت افراد عئارضی را پس از تزریق مشاهده نمیکنند. اما گاها عوارضی مشاهده میشود که لازم است افراد قبل از تزریق فیلر از آن باخبر باشند. در ادامه این عوارض به طور کلی مورد بررسی قرار میگیرند.
عوارض کوتاه مدت تزریق فیلر عبارتاند از:
- احساس درد، التهاب، کبودی، قرمز شدن در محل تزریق و یا تغییر رنگ نامحسوس در محل تزریق
- آلرژی نسبت به مواد تزریق شده که ممکن است با تنگی نفس، مشکل در بلع، احساس درد در قفسه سینه و غیره مشاهده شود.
- احساس بی حسی
- خارش و یا احساس فیلر در پوست
- عفونت و عوارضی که در پی دارد همچون از بین رفتن بافت (نکروز)
- تبخال
عوارض تزریق فیلر که ممکن است در دراز مدت مشاهده شود:
- برآمدگی یا عدم تقارن صورت به دلیل تزریق نامناسب فیلر.
- آسیب به پوست و یا ایجاد زخم در آن
مقایسه مدت زمان ماندگاری بوتاکس و فیلر
یکی دیگر از 4 تفاوت بین بوتاکس و فیلر مدت زمان ماندگاری آن است ، مدت زمان ماندگاری بوتاکس و فیلر به نوع برند مورد استفاده، محل تزریق و غیره بستگی دارد. اما به طور کلی معمولا تزریق فیلر نسبت به تزریق بوتاکس ماندگاری بیشتری دارد. بوتاکس به طور معمول 3 تا 6 ماه ماندگار است و فیلر معمولا 5 تا 24 ماه ماندگار است.
بوتاکس موثرتر است یا فیلر؟
اثربخشی هر یک از روشهای تزریق بوتاکس و تزریق فیلر بسته به نیاز شما، نوع برند مورد استفاده، محل تزریق و غیره متفاوت است. اگر شما نیز قصد جوانسازی پوست خود را دارید و نمیدانید کدام یک از این روشها برای شما مناسبتر است باید صورت خود را مورد بررسی قرار دهید. همان طور که گفته شد بوتاکس برای چین و چروکهای سطحی و تزریق فیلر برای چین و چروکهای عمقی مورد استفاده قرار میگیرد. اگر تخصص لازم در این باره ندارید بهتر است قبل از اقدام برای تزریق حتما با یک پزشک متخصص صحبت کنید.
مقایسه کلی 4 تفاوت بین بوتاکس و فیلر
بوتاکس |
فیلر |
|
کاربرد |
از بین بردن چروک های سطحی پوست | از بین بردن چروکهای عمقی پوست |
مدت زمان لازم برای تزریق |
10 تا 20 دقیقه |
15 تا 30 دقیقه |
مدت زمان اثرگذاری |
معمولا دو هفته |
پس از تزریق |
مدت زمان ماندگاری |
3 تا 6 ماه |
5 تا 24 ماه |
قیمت | مقرون به صرفه (قیمت کمتر نسبت به فیلر) |
(قیمت بیشتر نسبت به بوتاکس) |
جمع بندی
در این مقاله به صورت کلی تفاوت بین تزریق بوتاکس و تزریق فیلر مورد بررسی قرار گرفت. تزریق بوتاکس و فیلر هر کدام مزایایی دارند و هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. در واقع بوتاکس برای از بین بردن چین و چروکهای سطحی و تزریق فیلر برای از بین بردن چین و چروکهای عمقی مورد استفاده میگیرد. در طی سالهای اخیر این دو روش به شدت در میان مردم به محبوبیت رسیدهاند و به یکی از پر درآمدتترین لاینهای کلینیک زیبایی تبدیل شدهاند.